Laserscanning van je woning

Een uitgebreide en correcte opmeting van je woning nodig?
Via 3D lasertechnologie brengt H2H zeer snel oppervlakken en ruimtes in kaart!

H2H - Homepage - Text + Image Section

Laserscanning: snel & accuraat

Vandaag de dag zijn er meer en meer situaties waar plannen van een woning cruciaal zijn: een aannemer moet opmetingen doen om offerte op te stellen voor verbouwingswerken, je wilt zelf een eenvoudige omgevingsvergunningsaanvraag indienen, er moet een EPC van de woning worden opgesteld, je wilt het interieur van de woning aanpassen,…

Heel vaak ga je dan met je rolmeter aan de slag. Heb je veel geluk, dan heb je een lasermeettoestel waarmee je snel en eenvoudig lengtes kan bepalen. Maar als je een volledige woning correct wilt opmeten en uittekenen, dan ben je hier al gauw enkele uren zoet mee.

Via een 3D laserscanner maken we gebruik van lasertechnologie om zeer snel oppervlakken en ruimtes
in kaart te brengen. Tegen een gigantische snelheid worden zo’n 360.000 punten per seconde gemeten, en kunnen we zelfs 360° foto’s van een ruimte maken. Doen we dit zowel aan de binnen- als buitenzijde van de woning, dan laat ons dit toe om zeer snel en zeer accuraat grondplannen, gevelzichten en doorsnedes te maken.

Hoe verloopt een laserscanning?

H2H - Hoe het werkt ICONS (4)
1

Eerste contact

Wil je een ruimte in kaart brengen, een woning, een individueel appartement of een heel gebouw? En wat is het doel van de scan? Wil je een ruw idee krijgen van de afmetingen, of heb je gedetailleerde “as-built” plannen nodig?

H2H - Hoe het werkt ICONS (5)
2

Plaatsbezoek

Tijdens het plaatsbezoek wordt elke ruimte ingescand. Ook de buitenzijde van het gebouw wordt, waar nodig, opgemeten. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van het project, een plaatsbezoek al snel enkele uren kan duren.

H2H - Hoe het werkt ICONS (6)
3

Bewerking puntenwolk

Tijdens de opmeting worden miljoenen puntjes geregistreerd, die we via de nodige software kunnen omzetten naar een nauwkeurige 3D puntenwolk. Deze kunnen we dan gebruiken om plannen in 2D, of modellen in 3D voor jou te creëren.

H2H - Hoe het werkt ICONS (7)
4

Het eindresultaat

Wil je de plannen in pdf, visualiseer je liefst je woning via SketchUp, werkt de architect verder op een plan van de bestaande situatie in AutoCAD, of heb je de rauwe gegevens nodig in de vorm van de miljoenen meetpuntjes? We bekijken het allemaal met veel plezier!

Tarieven

Er zijn tal van factoren die de opmeting van een woning en de verwerking van de puntenwolk beïnvloeden: een eenkamerappartement zal veel sneller gaan dan een riante villa.

Wil je enkel de ruwe data om zelf aan de slag te gaan, zoek je grondplannen, of wil je alle doorsnedes en aanzichten er ook bij? Al deze elementen bepalen de projectprijs mee.

Neem zeker contact op, en dan bekijken we samen hoe we jouw project vorm kunnen geven.

Contacteer ons

Heb je vragen over een laserscanning, of wil je een laserscanning bestellen?
Home 2 Home helpt je graag verder.