Elektriciteitskeuring

Tijd voor een keuring van de elektrische installatie?
Via H2H Studies wordt de keuring volgens de regels van de kunst uitgevoerd.

H2H - Homepage - Text + Image Section

Keuring van de elektrische installatie

Een elektrische keuring is verplicht in de volgende gevallen:

 • Als er een nieuwe elektrische installatie in dienst wordt genomen, of als een bestaande elektrische installatie wordt uitgebreid of aangepast, dan moet er een positief keuringsattest zijn vooraleer de installatie in gebruik mag worden genomen.
 • Bij het verkopen of verhuren van woningen of appartementen. Belangrijk om te weten is dat een niet-conform keuringsattest de verkoop van een woning niet tegenhoudt. De koper zal wel moeten zorgen dat binnen een vastgelegde termijn na het verlijden van de akte een conform keuringsattest kan voorgelegd worden.
 • Wanneer zonnepanelen worden geplaatst, dan moet vóór de indienstname de installatie worden gekeurd. Zonder een keuringsverslag zal het immers niet mogelijk zijn om de installatie aan te melden bij Fluvius.

Hoe verloopt de elektriciteitskeuring?

H2H - Hoe het werkt ICONS (4)
1

Administratief onderzoek

Op basis van het eendraadschema en het situatieplan wordt bekeken of de elektrische installatie overeenstemt met het plan.

H2H - Hoe het werkt ICONS (5)
2

Visueel onderzoek

De elektrische installatie wordt gecontroleerd op het gebied van
toegankelijkheid, staat, aarding, bescherming tegen elektrocutie,…

H2H - Hoe het werkt ICONS (6)
3

Metingen

Om de veiligheid van de installatie te bepalen, worden metingen uitgevoerd op de aardspreidingsweerstand en de isolatieweerstand. Er wordt ook bekeken of de differentieelstroominrichtingen in orde zijn, evenals de continuïteit van de beschermingsgeleiders.

H2H - Hoe het werkt ICONS (7)
4

Rapportering

Alle informatie wordt in een keuringsrapport opgenomen, dat u zeer snel na het plaatsbezoek elektronisch krijgt toegestuurd.

Tarieven

Contacteer ons

Heb je vragen over een keuring, of wil je een keuring bestellen?
Home 2 Home helpt je graag verder.

  Alles over een elektriciteitskeuring

  Een beetje donker in huis? Dan steken we het licht aan. Batterij van de gsm plat? Snel even opladen. Heeft de kat op het bed gelegen? Dan moeten we toch wel stofzuigen voor het slapen gaan. Een avondje chillen in de zetel, of een movie night met de vrienden? Dan zetten we natuurlijk de tv aan.

  Het lijkt allemaal logisch, maar om jouw veiligheid te kunnen garanderen, is het enorm belangrijk dat de elektrische installatie voldoet aan alle vereisten die in het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (of het AREI) voldoet. Een slecht werkende, of niet-conforme installatie kan immers brand of lichamelijke letsels veroorzaken!

  De bevoegdheid voor regelgeving en handhaving van de veiligheidsvoorwaarden omtrent elektrische installaties ligt bij de Federale Overheidsdienst Economie. Zij leggen de normen en voorschriften vast waaraan een elektrische installatie moet voldoen in het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties, ook gekend als het AREI. Controles van de elektrische installaties moeten uitgevoerd worden door een erkend controle-organisme.

  Home 2 Home werkt via een netwerk van partners die aan deze vereisten voldoen, waardoor u snel en eenvoudig een keuring kan inplannen.

  Andere keuring nodig? Contacteer ons gerust.

  Aardgaskeuring

  Rioleringskeuring

  Drinkwaterkeuring

  Keuring Stookolietank